Світова Федерація українських жіночих організацій відкрила виставку про встановлення жіночого руху

11 листопада в Будинку Уряду України відкрилася виставка “Світова федерація українських жіночих організацій – 70”. Вона присвячена історії і діяльності Світової Федерації Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) у світі та презентує усіх голів організації з моменту її створення.

Катерина Левченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики України: “70 років – багато це чи мало? В історії вага вимірюється справами, а не роками. СФУЖО є частиною історії, частиною визвольної боротьби українського народу, частиною українського демократичного та незалежного жіночого руху. Це велике досягнення, про яке ми маємо знати та пам’ятати”.


Фото з виставки

Виставка має мандрівний формат. Організатори планують представити експозицію в освітніх та культурних центрах у різних регіонах України та за кордоном.  На сьогодні СФУЖО об’єднує 27 жіночих організацій у 17 країнах світу на чотирьох континентах.


Фото з виставки

Своїми враженнями про виставку поділилася Олена Щепелєва, представниця БО “Позитивні жінки”: “Мене ця виставка вразила відображенням історичного розвитку  жіночого руху протягом 70 років її блискучої діяльності, яка пов’язана із іменами пересічних українок різних країн, життя яких присвячено створенню незалежної України. Жінки, які надали суспільству сучасний приклад жіночого героїзму, стали втіленням самовідданості, глибокого патріотизму, та незламності українського духу.
Жінки, які надавали постійну підтримку і приймали участь у чисельних ініціативах відносно України, таких як: організування мітингів і протестів, збір кошів, гуманітарної допомоги, сприяння поширенню правдивої інформації про події в Україні, створювання нових жіночих організацій і підтримка існуючих, протидія насильству та дискримінації”.

“Позитивні жінки” з глибокою повагою ставляться до СФУЖО – в 2015 році, на засіданні Комісії ООН зі статусу жінок ми отримали їх підтримку в організації сесій про права жінок, які живуть з ВІЛ в Україні. Професійність, дипломатичність, наполегливість представниць СФУЖО в Економічній та Соціальній Раді ООН стали запорукою залученості до розробки документів та процесу прийняття рішень на підтримку прав жінок та ґендерної рівності, на підтримку інтересів України.


На фото: Олена Стрижак, “Позитивні жінки”, Марта Кебало, СФУЖО, Світлана Мороз, “Позитивні жінки” під час зустрічі по підготовці сесії “One Step Back?”, про становище жінок з ВІЛ в Україні, Нью-Йорк, 2015 рік. 

d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed