Жінки, які живуть ВІЛ, прийматимуть участь у підготовці заявки на Глобальний фонд на фінансування програм у 2021-23 роках

13 січня, в Міністерство охорони здоров’я України під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я України пана Віктора Ляшка відбулося перше установче засідання Групи з розробки проекту запиту України до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією щодо фінансування у 2021-23 роках програм з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі – ГРЗ).

Присутні – представники державного та неурядового сектору, міжнародних організацій (зокрема UNAIDS Office In Ukraine, World Health Organization Ukraine, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, UNICEF Ukraine) та лідерів ключових спільнот, НУО, що працюють у сфері подолання епідемій ВІЛ та ТБ в Україні, обговорили структуру написання заявки та робочих підгруп, формат прийняття рішень ГРЗ, залученість спеціалістів до роботи визначених робочих підгруп.

Після довгих дискусій учасники вирішили створити 3 робочі тематичні підгрупи, які надалі будуть безпосередньо займатися наповненням заявки, а саме:
  1. Підгрупа з ВІЛ (зменшення/виявлення випадків ВІЛ-інфекції, початок АРТ та ефективне лікування ВІЛ, розробка інтервенцій та інноваційних послуг, питання коінфекції ВІЛ/ТБ, каталітичне фінансування що стосується ВІЛ, непідконтрольні території, стратінформація тощо). Голова підгрупи – представник Центру громадського здоров’я.
  2. Підгрупа з ТБ (розробка інтервенцій та послуг, каталітичне фінансування що стосується ТБ, непідконтрольні території, стратінформація тощо). Голова підгрупи – представник Центру громадського здоров’я.
  3. Підгрупа №3, яка буде опікуватись такими тематиками як гнучкі та сталі системи охорони здоров’я в контексті реформи, мобілізація та укріплення потенціалу спільнот, каталітичне фінансування що стосується захисту прав та посилення потенціалу спільнот, пенітенціарний напрямок тощо). Голова підгрупи – представник МОЗ України.
Центр громадського здоров’я України спільно з міжнародними організаціями, зокрема з системи ООН, забезпечать:
  • Відкритий та прозорий доступ до інформації щодо процесу підготовки проекту Запиту;
  • Надання необхідної стратегічної інформації для врахування при підготовці компонентів проекту Запиту в рамках діяльності підгрупа та ГРЗ загалом.
Представниці спільноти жінок, які живуть з ВІЛ в Україні (БО “Позитивні жінки”) також увійшли до складу ГРЗ. Ними стали Стрижак Олена та Варига Віра.
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed